Birou de Mediator Bucuresti

Switch to desktop

Principiile medierii

ALEGE MEDIEREA IN LOCUL PROCESULUI!

Medierea se bazeaza pe increderea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile. Pentru a afla mai multe despre principiile medierii, va puteti programa la o sedinta de informare privind avantajele medierii, la biroul nostru de mediere, la telefon 0723.500.277 sau pe e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Principiile medierii sunt baza procesului de mediere, principiile medierii sunt urmatoarele:

     CARACTERUL VOLUNTAR

Partile decid daca accepta sau nu solutionarea disputei/litigiului prin mediere si de a lua o decizie in mod voluntar. Partile nu pot fi obligate de catre o alta persoana sau o autoritate sa participe la mediere. Exceptie de la acest principiu fac situatiile în care medierea este o procedura prealabila obligatorie prevăzuta de lege.

     INFORMAREA PREALABILA A PARTILOR

Partile au dreptul de a fi informate cu privire la procesul de mediere, pentru a putea lua deciziile in cunostinta de cauza. Partile trebuie sa cunoasca toate detaliile despre procedura din cadrul sedintei de mediere si modul de desfasurare a acesteia, inainte de semnarea contractului de mediere si de inceperea efectiva a medierii.

      EGALITATE

Partile participante la mediere au drepturi egale si trebuie sa fie tratate egal, niciuna dintre parti nefiind favorizata sau defavorizata de catre mediator in timpul procesului de mediere.   

      AUTO-DETERMINAREA PARTILOR

Partile au dreptul si capacitatea de a-si defini ele insele problemele, nevoile, interesele si solutiile. Partile decid singure asupra solutiei care este mai convenabila pentru ele. Partile au dreptul de a-si alege si accepta mediatorul. Mediatorul trebuie sa incurajeze partile in a lua o decizie libera si in cunostinta de cauza, care sa rezolve litigiul dintre ele. Mediatorul va informa partile, ca decizia finala le apartine lor si ca se pot retrage oricand din procesul de mediere.

     CONFIDENTIALITATE

Mediatorul este obligat sa pastreze confidentialitatea informatiilor de care ia cunostinta in cursul activitatii sale de mediere, precum si cu privire  la documentele intocmite sau care i-au fost predate de catre parti pe parcursul medierii, chiar si dupa incetarea functiei sale.

      NEUTRALITATE

Mediatorul are obligatia sa refuze preluarea unui caz, daca are cunostinta despre orice imprejurare ce l-ar impiedica sa fie neutru si impartial. Neutralitatea presupune ca mediatorul ramane in afara conflictului dintre parti, ca nu se implica in conflict decat in limitele impuse de procedura.

      IMPARTIALITATE

Mediatorul garanteaza partilor faptul ca acesta are o pozitie de mijloc fata de parti si nu doreste ca o parte sau alta sa castige sau sa fie favorizata in timpul  procesului de mediere.

     ALEGETI MEDIEREA, este alternativa pentru o rezolvare rapida a litigiilor.

Biroul nostru de nu percepe nici o taxă pentru sedinta de informare.