Birou de Mediator Bucuresti

Switch to desktop

Avantejele medierii

MEDIERE SAU PROCES!

Alegeti cea mai buna alternativa la procesul traditional, alegeti medierea, pentru ca medierea restabileste relatiile de dinainte de conflict, iar partile decid solutia finala. Pentru a afla mai multe despre avantajele medierii, va puteti programa la o sedinta de informare privind avantajele medierii, la biroul nostru de mediere, la telefon 0723.500.277 sau pe e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

     PROCESUL MEDIERII

In timpul medierii partile detin controlul asupra intregii proceduri si iau singure deciziile. Solutia este decisa de parti, in urma negocierilor si este acceptata de toate partile implicate. Mediatorii nu impun solutii si nu dau sfaturi, ei sunt neutrii si impartiali. 

     PARTICIPAREA LA MEDIERE ESTE VOLUNTARA 

Partile decid daca accepta procedura medierii,  partile pot sa se retraga oricand din procesul de mediere, sau sa decida numai pentru anumite puncte, cu care au fost de acord, restul litigiului urmand a fi solutionat pe calea instantei.

     REDUCEREA SEMNIFICATIVA A COSTURILOR

Prin mediere, costurile sunt mult mai reduse fata de un proces. Se evita achitarea taxei de timbru, onorarile avocatilor, expertilor si al expertizelor. Un alt avantaj este urmatorul, daca pe parcursul procesului, partile ajung la o intelegere pe calea medierii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei de timbru.

     SOLUTIONAREA RAPIDA A CONFLICTELOR

Prin mediere se reduce semnificativ timpul, se evita nervii si stresul generat de un litigiu in instanta.Timpul pentru solutionarea litigiului se reduce de la anii de zile, la cateva ore sau zile, depinzand de natura si dificultatea litigiului. Partile pot decide data si ora la care sa aiba loc sedinta de mediere, evitandu-se astfel pierderea zilelor prin salile de judecata, asteptand sa le vin randul.

     PROCEDURA MEDIERII ESTE CONFIDENTIALA

Sedintele de mediere sunt confidentiale, fata de sedintele de judecata, care sunt publice.

ALEGETI MEDIEREA, este alternativa pentru o rezolvare rapida a litigiilor.

Biroul nostru de nu percepe nici o taxă pentru sedinta de informare.